Woningverzekering huurders

Welke verzekeringen heb je nodig bij een huurwoning?:

inboedelverzekering, glasverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering

Als huurder ben je niet aansprakelijk voor schade aan je woning (opstal), wel moet je de kosten bij schade het interieur of inboedel zelf betalen, je kunt je zelf verzekeren tegen de kosten van deze schade middels een inboedelverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade, die jijzelf, huisdieren of je gezinsleden onopzettelijk veroorzaken bij anderen. In het geval van een woonhuis kan het zijn dat je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan een huurhuis of per ongeluk schade veroorzaakt bij buren. Een glasverzekering dekt bij een huurwoning de schade die van binnen uit is veroorzaakt. Als huurder kan het bovendien verstandig zijn een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, mocht je ooit een geschil krijgen met de verhuurder.

Daarnaast is het raadzaam om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, zodat je beschermd bent bij een eventueel conflict met de verhuurder dat betrekking heeft op de huurovereenkomst. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is aan te raden voor wanneer er schade zou ontstaan aan de huurwoning.
Inboedelverzekering, Glasverzekering,

Huiseigenaren

Welke verzekeringen moet je afsluiten als huiseigenaar?:

Inboedel- & opstalverzekering, glasverzekering, aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je een huis koopt, ben je volledig verantwoordelijk voor jouw nieuwe woning en voor eventuele schade daaraan. Het is dan ook belangrijk en zelfs verplicht om je niet alleen te verzekeren tegen schade aan je interieur of meubilair maar ook tegen schade aan het woonhuis zelf. Dit betekent dat je als huiseigenaar minimaal zelf een opstalverzekering of woonhuisverzekering moet afsluiten en daarnaast ook nog je inboedel moet verzekeren voor de totale waarde daarvan.